Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Nocturnal Animals
Original titel
Nocturnal Animals
Dansk titel
Nocturnal Animals - Natdyr
Medie
Film
Længde i minutter
116 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Tom Ford
Producerende filmselskab
Universal, Universal Pictures
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
1. december 2016
Begrundelse
Filmen har en mørk, trist og konfliktfyldt grundstemning, og hovedpersonerne skildres gennemgående som tyngede mennesker, hvis tilværelse er præget af sorg og håbløshed. Der er flere langvarige voldsscener, hvor mennesker trues, gøres ondt og slås ihjel. I én meget lang og angstfyldt scene tages en familie til fange, de overfaldes, mor og datter trues med voldtægt og bliver mod deres vilje skilt fra faren, og man ser bl.a. en ung pige som skriger i desperation og panik på bagsædet af en bil. I en anden scene kommer en hovedperson slemt til skade, og man ser ham ligge med et blodigt ansigt og det ene øje ødelagt. Hertil kommer adskillige scener, hvor man ser døde mennesker. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.
Handling
På overfladen lever Susan Morrow et perfekt liv med stort hus, succesfuldt galleri og smuk mand med succes i forretningslivet. Men hun er ikke lykkelig, og pludselig dukker der en pakke op fra fortiden – et manuskript skrevet af en mand, Susan forlod 19 år tidligere. Mens Susan læser romanen og tænker tilbage på det liv hun havde med sin exmand, begynder handlingen at afspejle hendes eget liv og de valg, hun har truffet.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.