1

Your rainbow panorama

  • FotografJohn Anderson

Hvis ikke du har set Aarhus fra toppen af ARoS endnu, så er det bare med at komme afsted. Regnbuen ligger ovenpå kunstmuseet, og den giver et fantastisk overblik over byen. I alle regnbuens mange farver kan du se Rådhuset, Domkirken, havnen, jernbanen og måske et hus, hvor du kender nogle, der bor?

De fleste gyser lidt, når de træder ud i regnbuen. Selvom synet er super smukt, er der nemlig langt ned, og det er kun det farvestrålende glas, der adskiller dig fra byen nedenfor.

Aarhus i farver

Det er den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson, der står bag det kolossale og farverige kunstværk Your rainbow panorama på taget af ARoS Aarhus Kunstmuseum. Det spektakulære mesterværk er en cirkelformet 150 meter lang og tre meter bred rundgang udført i glas i alle regnbuens farver med 360º udsyn ud over Aarhus by og bugt.

Den ikoniske regnbue er blevet et kendetegn for Aarhus

Your rainbow panorama er synlig fra lang afstand, og da farverne er forskellige alt efter, hvor i byen du befinder dig, fungerer værket som et kompas. Om natten er Your rainbow panorama oplyst indefra af spots i gulvet. Und også dig selv at se byens mange lys, når mørket falder på.

Himmel og helvede 

ARoS Aarhus Kunstmuseum er som koncept bygget over Dantes’ ”Guddommelige Komedie”. Forbindelsen mellem himmel og helvede er forenet gennem udstillingskonceptet ”De 9 rum” i museets nederste etage med værker af blandt andre Bill Viola, James Turrell, Tony Oursler og Pipilotti Rist og øverst regnbuen - Your rainbow panorama.

At tage på tur i regnbuen, Your rainbow panorama, er simpelthen uimodståeligt, når du er i Aarhus!

2

Oplev København på cykel

Alle cykler i København. Og der er ingen grund til, at du ikke også skal opleve hovedstaden på to hjul. Se hvor du kan leje en cykel, hvor de bedste ruter fører hen, og hvad du skal opleve på to hjul.

Cykeludlejning

Jernhesten har alle dage været den bedste måde at komme rundt i København. Det er nemt og hurtigt at cykle mellem de forskellige bydele, og man får set byen fra en helt ny vinkel fra de to hjul. Her er vores liste over steder, hvor du kan leje en cykel, hvis du ikke har din egen med.

Guidede cykelture

København er som skabt til ture på to hjul. Du kan leje cykler over hele byen og udforske bydelene på egen hånd eller blive inspireret af denne her liste og hoppe på en guidet tur rundt i byen.

"København er som skabt til ture på to hjul. Du kan leje cykler over hele byen og udforske bydelene på egen hånd eller blive inspireret af denne her liste og hoppe på en guidet tur rundt i byen."
Louise NielsenMarketing Director
3

Turisterne overnatter primært I feriehus, på camping eller hotel

Turisterne foretog i alt 51,5 mio. overnatninger i Danmark i 2021. Overnatningerne fordeler sig på en række forskellige overnatningsformer.