Farvejagt

Mediebrug og trivsel Dagtilbud Under 30 minutter

Aktivitetens mål er at lære børn om de forskellige farver. Sammen med børnene fotograferes alle farver, man kan finde.

Først introduceres barnet/børnene til en bestemt farve. Derefter tager man på tur med kamera, tablet eller smartphone. På turen tager man billeder af alt, man kan finde i den valgte farve. Man kan fx gå en tur på legepladsen, på opdagelse i institutionen eller derhjemme. Lad barnet/børnene så vidt muligt selv finde farverne.

Start gerne med at spørge barnet/børnene, om de ved, hvordan man tager billeder med det redskab, I bruger. Undervejs kan man lade barnet/børnene hjælpe med at tage billederne eller instruere dem i, hvordan de kan tage billederne selv.

Når I kommer tilbage fra turen, har I mulighed for at kigge på jeres lille bibliotek af farver og snakke om dem sammen. I kan fx vise billederne frem på en tablet, en stor skærm eller med en projektor.

Digital dannelse?

Aktiviteten ’Farvejagt’ giver de yngste børn mulighed for at blive fortrolige med at bruge et digitalt redskab. I starten kan den voksne holde tabletten, mens børnene trykker på skærmen. Når børnene først er blevet fortrolige med aktiviteten, kan de selv gå ud med tabletten i hånden og finde ting i bestemte farver.

Info om aktiviteten

Alder 3-6 år

Tid 0-30 min

Aktivitetsniveau Middel eller højt

Ude eller inde? Begge

Antal Børn Et til flere


Materialer

  • Et redskab til at tage billeder (kamera, tablet eller smartphone)
  • Eventuelt en stor skærm eller projektor til at vise billeder

 Emner

  • Kreativ brug af digitale medier

Hent aktiviteten