Gå en tur med GPS

Mediebrug og trivsel Dagtilbud Under 30 minutter
Foto: Jan Klint

Telefoner har en indbygget app med kort, som man kan bruge til at lave ruter. Brug kortappen sammen med børn, og følg en rute, som I sammen har bestemt.

Formålet med denne aktivitet er at give børnene indblik i en hverdagspraksis med digitale medier, som de fleste voksne bruger. Desuden kan det være en sjov leg at lave ruter og forsøge at følge den lille pil i kortappen.

Husk at løfte blikket fra skærmen, så I holder øje med, hvor I går.

Aktiviteten kan både laves i hjemmet og dagtilbuddet. Hvis I laver aktiviteten i dagtilbuddet, kan den laves med en mindre børnegruppe.

Lav ikke aktiviteten steder, hvor der er meget trafik, men prøv i stedet at lave en rute rundt i en lokal park, hvor I sammen kan finde et sted, I skal hen, ved at følge kortappen.

Hvis I laver den i hjemmet, kan I fx bruge kortappen, hvis I skal gå en tur i supermarkedet eller besøge nogen, som bor i gåafstand.

Digital dannelse?

Aktiviteten skal bruges til at inddrage børnene i en hverdagspraksis, så de får en forståelse for, hvad digitale medier kan bruges til. Den kan desuden være med til at skabe grundlag for en dialog om sporing med digitale devices.

Info om aktiviteten

Alder 4-6 år

Tid 0-30 min

Aktivitetsniveau Middel

Inde eller ude? Ude

Antal børn Et til flere


Materialer

 

  • En smartphone eller tablet med adgang til internettet
  • En kortapp

Emner

  • Betjening af digitale medier

Hent aktiviteten