Sikker Internet Dag 2024 sætter fokus på gaming – bliv klogere på børns spillevaner

06-02-2024

Den 6. februar er det tid til årets Sikker Internet Dag, som i 2024 er dedikeret til gaming. I en ny version af guiden ’BØRN GAMER!’ kan du blandt andet finde viden om fastholdelse i spil.

Drenge der gamer

Gaming er en fast del af mange unges hverdag, og både spillene og børns spillevaner er i konstant udvikling. Nye funktioner, fællesskaber og muligheder bliver introduceret hele tiden.

På årets Sikker Internet Dag sætter Medierådet og Center for Digital Pædagogik derfor fokus på gaming.

Sikker Internet Dag 2024 falder den 6. februar, og i den anledning har Medierådet og Center for Digital Pædagogik udgivet en opdateret version af ’BØRN GAMER! – en guide til forældre’.

Guiden er særligt rettet mod forældre, men også pædagoger, lærere og andre fagfolk, der arbejder med børn og gaming, kan finde nyttig viden og inspiration i guiden. De nye tilføjelser i ’BØRN GAMER!’ handler blandt andet om fastholdelse i spil, og generelt byder guiden på en masse indhold, der kan give forældre og fagfolk en bedre forståelse af børns spillevaner.

Når det kommer til børns spillevaner, er det selvfølgelig essentielt at høre fra børnene selv. Hvorfor gamer de? Og synes børnene, at deres forældre ved nok om gaming?

Det kan man blive klogere på i tre nye videoer, som Medierådet og Center for Digital Pædagogik har udgivet i anledning af Sikker Internet Dag 2024. I videoerne møder man en række børn fra 5. klasse, der fortæller om deres forhold til gaming og giver indsigt i, hvordan forældre kan deltage i børnenes gamingunivers.

Sikker Internet Dag fejres af Sikker Internet Center Danmark

Sikker Internet Center Danmark er et samarbejde mellem Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik. Centerets formål er at styrke børn og unges brug af digitale og sociale medier samt at bekæmpe ulovligt og uønsket indhold, der involverer børn og unge.

Læs mere om centret her.

Sikker Internet Dag

Sikker Internet Dag sætter fokus på internettet som et sikkert, kreativt og oplysende miljø for børn og unge.

Dagen er blevet fejret siden 2004 og markeres i dag i 170 lande verden over. I år er det Sikker Internet Dag den. 6. februar.

’BØRN GAMER! – en guide til forældre’

’BØRN GAMER!’ blev første gang udgivet i 2021, men er nu udkommet i en opdateret version.

Guiden er udarbejdet af Medierådet for Børn og Unge, Center for Digital Pædagogik og Red Barnet, og den er frit tilgængelig på Medierådets hjemmeside.

Mere nyt fra Medierådet for Børn og Unge