Mario vs. Luigi som fysisk aktivitet

Gaming Mellemtrin Udskoling
Illustration: Jørgen Stamp

Denne aktivitet er inspireret af konsolspillet ’Mario vs. Luigi’, som er et spil fra Super Mario-universet, hvor brødrene Luigi og Mario kæmper mod hinanden om at samle flest stjerner inden for en bestemt tidsramme. Ved spillets start bevæger de to figurer sig op gennem hver deres grønne rør og ud på midten af banen. Under spillet bevæger de sig rundt på banen, hvor de kan samle forskellige ting op, som lader dem skyde ildkugler eller skildpaddeskjold mod hinanden.

Kort om aktiviteten

I denne aktivitet skal to hold kæmpe om at samle flest mulige stjerner til sit hold. Aktiviteten bidrager til, at børnene bevæger sig og lærer at samarbejde. Den kan gennemføres på tværs af aldersgrupper.

Her kan du læse kort om aktiviteten. Hent den fulde beskrivelse af aktiviteten i boksen i højre side.

Forberedelse og materialer

  1. 2-4 orange skumbolde (ildkugler).
  2. 2-4 grønne skumbolde (skildpaddeskjold).
  3. 2 sæt overtræksveste, T-shirts eller en anden form for holdindikator.
  4. 2 bånd/reb/snor, som repræsenterer de grønne rør.
  5. Bånd/reb/snor til at markere en bane på ca. 25x25 meter. Aktiviteten kan afholdes uden bånd eller anden markering af banen. I kan i stedet bruge et helt lokale som bane.
  6. 100 gule stjerner, som kan laves i papir og lamineres, så de kan bruges mange gange. De kan fx laves, så der er to på et A4-papir, og klippes ud i den rigtige form.
  7. To bånd placeres lige uden for banen på hver sin side. De repræsenterer de grønne rør, og det er her, spillerne starter og skal løbe hen, hvis de dør.
  8. På banen placeres 100 stjerner og alle skumboldene.
  9. Deltagerne inddeles i to hold, henholdsvis ”Mario” og ”Luigi”, som får hver deres farve overtræksveste på.

Antal deltagere og tid

8-50 deltagere.

5-10 minutter per halvleg. Der kan spilles først til fx to, tre eller fem sejre.

Lokale

Spillet kan afholdes udendørs eller i en idrætssal. Der kan fx bruges lange bånd eller kraftig snor til at afgrænse et området på ca. 25x25 meter, som er det, der udgør selve banen. Aktiviteten kan dog laves uden.


Tak til MOtivaTION for deling af aktivitet. MOtivaTION har mange års erfaring med at udvikle aktiviteter omkring idræt, leg og motion for både børn og voksne.

Udgivet af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Center for Digital Pædagogik og Red Barnet i forbindelse med Sikker Internet Dag 2021.

Om aktiviteten

Alder 7-14 år
Tid 5-10 min pr kamp
Aktivitetsniveau Højt
Ude eller inde? Begge
Antal børn 8-50 deltagere