Til dig som forælder

Forældreguides

Bliv klogere på dit barns brug af computerspil og sociale medier. Du kan fx hente en guide, der giver dig indsigt i, hvad det vil sige at spille digitale spil, og du kan se tre film om billeddeling, mobiletikette og online privatliv. 

Guide

Børn gamer!

Danske børn elsker at game! Det er underholdning, leg, læring og fællesskaber. Denne guide giver viden og indsigt i alt det gode, men også det man skal være opmærksom på som forælder til et barn, der spiller digitale spil.

Guide

Der er så meget forældre ikke forstår

En guide målrettet forældre til 7-12-årige med viden, vejledning og inspiration til, hvad forældre skal have fokus på, når børnene går online.

Film

Forældre som digitale rollemodeller

Forældre er rollemodeller for deres børn - også når det gælder den digitale adfærd. Tre film målrettet forældre bidrager til at styrke forståelsen og trivslen i hjemmet og mellem generationerne.

Guide

Computerspil og konflikter i familien

Her kan du hente en guide samt et brætspil, som understøtter dialogen om computerspil mellem barn og voksen.

Viden og samtalestarter

Dit barn og sociale medier

Få viden og samtalestarter til Roblox, TikTok og Snapchat, hvis dit barn bruger eller gerne vil have en profil på en af disse tjenester.

Inspiration til dialog

Taler du med dit barn om YouTube?

YouTube er et populært socialt medie blandt danske børn. Platformen er helt åben og er ikke lavet til børn under 13 år. Derfor er det vigtigt, at du taler med dit barn om YouTube. Få inspiration til en god dialog her.

Tips

Internet i legetøj: 10 tips til forældre

Internetforbundet legetøj fascinerer, men giver samtidig anledning til nye overvejelser omkring børns leg og sikkerhed. Her på siden kan du hente en ny folder om internet i legetøj, der giver 10 tips til forældre, der køber internetforbundet legetøj.