Skal vi chatte?

Mediebrug og trivsel Indskoling
Foto: Colourbox / DmitriiShironosov

Hvad sker der med kommunikationen, når den ikke længere foregår ansigt til ansigt? ”Skal vi chatte?” er et læringsforløb målrettet 1.-2. klasse med fokus kommunikation via chat og beskeder og billeddeling.

Mange elever i indskolingen har sikkert allerede en mobiltelefon eller erfaring med at bruge en tablet. Men er de klar over, hvad der sker med kommunikationen, når den ikke længere foregår ansigt til ansigt?

De digitale medier byder positive oplevelser i form af underholdning, vidensdeling, fællesskab og hurtig kommunikation. Men der er også risiko for negative oplevelser som fx en hård tone, deling af billeder uden tilladelse eller følelsen af at blive holdt udenfor. Det kan efterlade de yngre børn et sted, hvor de ikke ved, hvordan de skal handle eller navigere.

Læringsforløbet er udviklet med henblik på at styrke elevernes kompetencer inden for området kommunikation med fokus på viden om afsender- og modtagerforhold i digital kommunikation. Materialet er gratis tilgængeligt med Uni-login, og Clio har indgået en databehandleraftale med samtlige kommuner i landet.

Find læringsforløb

Udgivet af

Clio Online og Medierådet for Børn og Unge, 2018. Opdateret 2021.