Materialer til dagtilbud

Vejledning Mediebrug og trivsel Dagtilbud
Foto: Jørgen True

Aktiviteter med digitale medier

I aktivitetssamlingen er en række aktiviteter med brug af digitale medier. Aktiviteterne er udviklet sammen med pædagoger i vuggestue og børnehave, og de kan bruges i dagtilbuddet og i hjemmet. Nogle aktiviteter foregår indendørs, og andre er udendørs. Nogle er stillesiddende og i små grupper, andre er med bevægelse med små og store grupper. Alle aktiviteterne omhandler digitale medier og rummer fællesskab, nysgerrighed, leg, samtale og kreativitet. Du kan vise forældrene, hvor de finder ideer til at være aktive sammen med deres barn/børn med de digitale medier.

Aktiviteter med digitale medier

Oplæg for kolleger og forældre  

Her finder du indhold og inspiration til oplæg om digital dannelse for småbørn og deres voksne. Det kræver ikke en stor og indgående viden om digital dannelse eller digitale medier for at bruge materialet til oplæg. I oplægget indgår videoer, der giver viden og inspiration til diskussion. Der er også oplæg til at diskutere emnet med medarbejderne og kollegerne, så man i fællesskab kan få implementeret det i sin praksis som pædagog. Der er også oplæg til brug til forældremøder. Med præsentationerne følger også tekst, der vejleder til at tale om indholdet.

Forældreguide til småbørnsfamilier

Forældreguiden giver viden og tips til forældre til børn op til 6 år om fx trivsel, vaner, billeddeling, kreativitet, data og aldersvurdering. Guiden er et godt redskab i samtalen med forældrene til arrangement i daginstitutionen. Du kan også gratis bestille guiden i en kort version som trykt folder til forældre i din kommune via medieraadet@slks.dk. Den korte version kan desuden deles digitalt via AULA.

Guide til forældre

Billeder som samtalestarter

I indsatsen finder du nogle illustrationer med situationer fra hverdagen, hvor digitale medier kan være en praktisk hjælper, et medie til underholdning, leg, læring, kommunikation og egen produktion for småbørn og deres voksne. Her er der mulighed for at tale med forældrene om, hvordan de kan bruge medierne sammen med barnet og få en fælles oplevelse.

Illustrationerne hentes i en samlet version med og uden farve. Illustrationerne uden farve kan bruges til farvelægning med børnene, hvis man printer dem ud.

Inspiration til samtale